
Sivas’ta tramvay yapılacak mı? Sivas’ta uzun süredir kamuoyunda tartışılan tramvay projesine ilişkin merak edilen soruya Belediye Başkanı Adem Uzun’dan net bir açıklama geldi. Yapılan fizibilite çalışmaları doğrultusunda, mevcut şartlarda tramvay yatırımının mümkün olmadığı ifade edildi.
Sivas’ta tramvay yapılacak mı? Başkan Uzun’dan net açıklama!
Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, şehirde tramvay yapılabilmesi için gerekli nüfus kriterlerine dikkat çekti. Yapılan fizibilite çalışmalarına göre, tramvay sisteminin sürdürülebilir olabilmesi için şehir merkez nüfusunun en az 550 bin olması gerektiğini belirten Uzun, Sivas’ın mevcut nüfusunun yaklaşık 363 bin olduğunu vurguladı. Bu tabloya göre, tramvay için yaklaşık 190 bin kişilik ek nüfusa ihtiyaç olduğu ifade edildi.
Başkan Uzun, tramvay projesinin maliyetine de değinerek, böyle bir yatırım için yaklaşık 60 milyon euroluk bir bütçe gerektiğini açıkladı. Mevcut nüfus ve yolcu potansiyeliyle bu yatırımın ekonomik ve işletme açısından sürdürülebilir olmayacağını dile getiren Uzun, tramvay projesinin şu an için gündemde olmadığını belirtti.
Açıklamalarıyla tartışmalara son noktayı koyan Başkan Uzun, mevcut şartlarda Sivas’ta tramvay yapılmasının mümkün olmadığını net bir şekilde ifade etti.
Sivas, tramvay projesi, Sivas Belediyesi, Adem Uzun, ulaşım, fizibilite çalışması, şehir nüfusu, belediye açıklaması
Sivas’ tramvay yapılacak mı? Başkan Adem Uzun bu yatırımın yaklaşık 60 Milyon Euro tutacağını ve Belediye bütçesinin büyük bir kısmını kapsayacağını açıklarken mevcut Sivas merkez nüfusunun ise tramvay yapmak için yeterli olmadığını belirtti. Kısacası olmayacak iş için bir… pic.twitter.com/te7alLW2mM
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) December 13, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





