

Sivas’ın Divriği ilçesinde faaliyet gösteren bir BİM market şubesi, son kullanma tarihi geçmiş ürün sattığı gerekçesiyle bir gün süreyle kapatıldı.
Sivas'ta son kullanma tarihi geçmiş ürün satan zincir market kapatıldı!
Zabıta ekiplerinden sıkı denetim
Divriği Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede yürütülen fahiş fiyat, etiket kontrolü ve son tüketim tarihi denetimleri kapsamında marketlerde incelemelerde bulundu. Yapılan kontrollerde, BİM market şubesinde son tüketim tarihi geçmiş yufkaların satışta olduğu tespit edildi.
Market mühürlendi
Durumun tutanak altına alınmasının ardından market hakkında yasal işlem başlatıldı. Belediye ekipleri, halk sağlığını tehlikeye atan bu ihlal nedeniyle marketi bir gün süreyle kapatma kararı aldı. Şube, zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek geçici süreyle faaliyetine ara verdi.
“Denetimler aralıksız sürecek”
Divriği Belediyesi yetkilileri, vatandaşların güvenli gıdaya ulaşması için denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. Belediye, benzer ihlallere karşı tüm işletmelerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





