Reklam
Reklam

Sivas’ta pide ve katmer fiyatlarına zam!

fiyatsa
Habibe Güner

Sivas’ta pide ve katmer fiyatlarına zam.. Sivas’ta yeni yılla birlikte ekmek ve unlu mamul fiyatlarına zam geliyor. Artan maliyetler nedeniyle yapılan düzenleme, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Sivas’ta pide ve katmer fiyatlarına zam!

Edinilen bilgilere göre, Sivas’ta 200 gram ekmek 1 Ocak’tan itibaren 15 TL’den satışa sunulacak. Ekmek fiyatındaki artışla birlikte pide ve katmer çeşitlerinde de fiyat güncellemesine gidildi. Yeni tarifeler, fırıncı esnafının artan un, enerji, işçilik ve diğer girdi maliyetleri gerekçe gösterilerek belirlendi.

Zamlı fiyat listesine göre, pide fiyatı 16 TL olurken, etli döküm 20 TL’den satılacak. Sade katmer ve çörek 35 TL olarak belirlenirken, peynirli ve patatesli katmer ise 40 TL’den tüketiciyle buluşacak.

Fırıncı esnafı, özellikle son dönemde un, maya, elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere üretim maliyetlerinde yaşanan ciddi artışların bu düzenlemeyi zorunlu hale getirdiğini ifade ediyor. Yapılan açıklamalarda, fiyat artışlarının sürdürülebilir üretim ve hizmetin devamı için kaçınılmaz olduğu vurgulanıyor.

Vatandaşlar ise yeni yıl öncesi açıklanan zamlarla birlikte temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarının bütçeleri zorladığını dile getiriyor. Zamlı fiyatların 1 Ocak 2026 itibarıyla tüm Sivas genelinde uygulanması bekleniyor.

Sivas, ekmek zammı, pide fiyatları, katmer fiyatları, unlu mamuller, 1 Ocak zammı

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555