Reklam
Reklam

Sivas’ta Peş Peşe Depremler!

remsa
Haber Merkezi

Sivas’ta Peş Peşe Depremler.. Sivas’ta bugün meydana gelen art arda depremler vatandaşlarda kısa süreli paniğe neden oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Yıldızeli ilçesi merkezli üç ayrı sarsıntı kaydedildi.

Sivas’ta Peş Peşe Depremler!

İlk deprem saat 18.18’de 1,4 büyüklüğünde meydana gelirken, ardından saat 18.19’da 2,1 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı yaşandı. Saat 21:39'da da 1.2 büyüklüğünde üçüncü sarsıntı yaşandı. Her üç depremin de yerin yaklaşık 7 ila 12 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

Kısa aralıklarla yaşanan depremler özellikle ilçe merkezinde hissedilirken, vatandaşlar tedirginlik yaşadı. İlk belirlemelere göre depremler nedeniyle herhangi bir can kaybı ya da ciddi hasar meydana gelmedi.

Yetkililer, özellikle eski ve riskli binalarda yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtirken, bölgede artçı sarsıntıların devam edebileceği uyarısında bulundu.

Uzmanlar ise Sivas ve çevresinde aktif fay hatlarının bulunduğunu, bu nedenle küçük ölçekli depremlerin zaman zaman yaşanmasının normal olduğunu ifade etti. Vatandaşların deprem anında yapılması gerekenler konusunda bilinçli olması ve panik yapmadan hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Sivas, deprem, Yıldızeli, AFAD, son depremler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Dilara Çakmak GöçmenEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555