Reklam
Reklam
blank

blank

Sivas’ta Kuzular Anneleriyle Buluştu! O Anlar Dron ile Görüntülendi!

blank
görünte
blank
Haber Ajansı - İHA

Sivas’ın Ulaş ilçesinde bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Ulaş Tarım İşletmesi'nde baharın en renkli anlarından biri yaşandı.

Sivas’ta Kuzular Anneleriyle Buluştu! O Anlar Dron ile Görüntülendi!

Gün boyunca ayrı kalan yüzlerce kuzu, akşam saatlerinde anneleriyle buluşturuldu. Duygusal ve renkli görüntülere sahne olan buluşma anı dronla havadan görüntülendi.

Kış aylarında doğan ve belirli büyüklüğe ulaşan kuzular, merada otlatılan koyunlarla her yıl olduğu gibi bu yıl da mayıs ayında bir araya geldi. Havanın soğuk ve yağışlı seyretmesi nedeniyle geleneksel buluşma, bu yıl nisan ayı yerine mayıs ayında gerçekleşti.

"Kuzular annelerini kokularından tanıyor"

Ulaş TİGEM Müdürü Ali Ceran yaptığı açıklamada, koyun ve kuzuların buluşmasının hem doğal hem de duygusal bir süreç olduğuna dikkat çekti. Ceran, “Kuzular annelerini hem seslerinden hem de kokularından tanıyor. Kapılar açıldığında yüzlerce kuzu hiç tereddüt etmeden doğrudan annesine koşuyor. Bu buluşma, her yıl izlemekten büyük mutluluk duyduğumuz doğal bir tablo” dedi.

71 bin dönüm arazide üretim yapılıyor

İşletme faaliyetleri hakkında da bilgi veren Ceran, “71 bin 427 dekar tarım arazimizin 50 bin dekarlık kısmı tarla faaliyetleri için, geri kalanı ise kültür dışı ve mera alanı olarak kullanılıyor. Küçükbaş hayvancılıkta Kangal Akkaraman ırkı yetiştiriyoruz. Bu ırk, et ve süt verimi açısından yüksek özelliklere sahip. Bu yıl 7 bin 700 ana koyun olmak üzere toplamda 19 bin 500 küçükbaş hayvanımız mevcut” ifadelerini kullandı.

“Anne-kuzu buluşması gösterişten uzak, fıtri bir andır”

Ali Ceran, yıllardır bu işi yapmalarına rağmen kuzu ve annelerinin buluşmasında hâlâ ilk günkü heyecanı yaşadıklarını belirterek, “Bu doğal tablo gösterişten uzak, içgüdüsel bir sevginin tezahürüdür. Annelik ve yavru hissiyatı ile yaşanan bu an, hayvancılıkla uğraşan herkesin en çok kıymet verdiği zamanlardan biridir” dedi.

Görüntüler sosyal medyada da ilgi gördü ve izleyenlerin yüzünde tebessüm oluşturdu. Her yıl merakla beklenen bu anlar, doğanın döngüsünün ve hayvancılığın en içten sahnelerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555