Reklam
Reklam
blank
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Sivas’ta kenenin ısırdığı Oğuzhan, 9 günlük yaşam savaşını kaybetti

Sivas’ta kenenin ısırdığı Oğuzhan, 9 günlük yaşam savaşını kaybetti

blank
kene
blank

blank
Haber Ajansı - DHA

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Eşmebaşı köyünde yaşayan 27 yaşındaki Oğuzhan Aydemir, kene ısırması sonucu yakalandığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Sivas'ta kenenin ısırdığı Oğuzhan, 9 günlük yaşam savaşını kaybetti

Hayvancılıkla uğraşan Aydemir’in vücuduna yapışan keneyi kendi imkânlarıyla çıkardığı, bir süre sonra ise yüksek ateş ve bulantı şikayetleri yaşamaya başladığı öğrenildi. Şikayetler üzerine Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran genç adam, KKKA şüphesiyle enfeksiyon hastalıkları servisinde tedavi altına alındı.

Doktorların tüm çabasına rağmen 9 günlük tedavi sürecinde sağlık durumu kötüleşen Oğuzhan Aydemir, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Aydemir’in cenazesi, hastane morgundan alınarak toprağa verilmek üzere köyüne götürüldü.

Sivas’ta hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kene vakalarında artış yaşanırken, kentte bu yıl içinde kene kaynaklı ölüm sayısı 3’e yükseldi. Ayrıca KKKA şüphesiyle hastanede 5 kişinin daha tedavi gördüğü bildirildi.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555