


Sivas’ta havaların ısınmasıyla birlikte kene tehlikesi yeniden gündeme geldi.
Sivas’ta kene alarmı!
Özellikle Emek, Ece ve Kılavuz Mahallelerinde vatandaşlar, evlerinin içinde dahi kenelerle karşılaştıklarını belirterek büyük bir endişe yaşıyor. Kene vakalarından kaynaklı ölümlerin arttığına dikkat çeken mahalle sakinleri, Sivas Belediyesi’nin yeterli mücadeleyi yapmadığını öne sürdü.
Evlerde, balkonlarda ve çocukların oyun alanlarında görülen keneler, halk sağlığını tehdit ederken, birçok vatandaş sosyal medyada “#SivasBelediyesi neden gerekli çalışmaları yapmıyor?” etiketiyle tepkisini dile getirdi.
Kene ısırmasının Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi ölümcül hastalıklara yol açtığına dikkat çeken uzmanlar ise ilaçlama çalışmalarının sistemli ve aralıksız şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguluyor.
Mahalle sakinleri, özellikle çocuklar ve yaşlılar için riskin her geçen gün arttığını ifade ederek, Sivas Belediyesi’nden acil ve kapsamlı ilaçlama çalışması talep ediyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler