



Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ikinci şehri olan Sivas, zorlu kış şartlarına karşı hazırlıklarını tamamladı.
Sivas’ta Karla Mücadele Teyakkuzda!
28 bin 488 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip kentte, Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü ekipleri, 154 araç ve 304 personelle kar ve buzla mücadele için hazır bekliyor.
Vali Şimşek: “Karla Mücadelede Tüm Kurumlarımız Hazır”
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek hazırlıklar hakkında bilgi aldı. Bölge Müdürü Mustafa Türksoy ile görüşen Şimşek, kurumların kış koşullarına tam hazırlıklı olduğunu belirtti.
Vali Şimşek, "Emniyet, jandarma, karayolları, AFAD ve belediye tüm paydaş kurumlarımızla kışa hazırız. Karayolları ekiplerimiz, gece-gündüz demeden özveriyle çalışıyor. Kendilerine teşekkür ediyor, kazasız belasız bir sezon diliyorum," dedi.
Sürücülere Uyarılar
Vali Şimşek, sürücülere de önemli uyarılarda bulunarak, "Yola çıkmadan önce yol ve hava şartlarını kontrol edin. Zorunlu olmadıkça karlı veya buzlu havalarda seyahat etmeyin. Eğer yola çıkmanız gerekiyorsa, kar lastiği kullanın ve zincir gibi gerekli ekipmanları mutlaka yanınızda bulundurun," şeklinde konuştu.
Ekipler Zorlu Kış Şartlarına Hazır
Karla mücadele ekiplerinin vatandaşların güvenli seyahat edebilmesi için büyük bir özveriyle çalıştığını vurgulayan Şimşek, ekiplerin yoğun gayretiyle kış döneminde yolların açık tutulacağını söyledi.
Ziyarette İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Adem Taşkın da yer aldı. (Haber Merkezi)
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler