Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Sivas’ta kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aştı! Hayvancılıkla uğraşanlar zor günler geçiriyor!

Sivas’ta kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aştı! Hayvancılıkla uğraşanlar zor günler geçiriyor!

aştıs
Haber Ajansı - İHA

Sivas’ta kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aştı.. Sivas’ta günlerdir aralıksız süren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Sivas’ta kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aştı!

Kent merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, kırsal bölgelerde yer yer 2 metreyi aşan kar kalınlığı dikkat çekiyor. Sert kış şartlarından en çok etkilenen kesimin ise hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar olduğu belirtiliyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy yolunun ulaşıma kapandığı Sivas’ta, hayvan yetiştiricileri büyük zorluklar yaşıyor. Özellikle yüksek kesimlerde yemleme ve bakım faaliyetleri güçlükle yürütülüyor.

Sivas’ın **Altınyayla ilçesine bağlı Altınyurt Mahallesi’nde yaşayan Ruşan Atalay, karla kaplanan köy yolları nedeniyle ağılına ata binerek ulaşmak zorunda kaldı. Araçların ilerleyemediği bölgede atla yol alan Atalay, küçükbaş hayvanlarını ağıldan çıkararak zorlu şartlar altında yemledi. Yaşanan o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

“Kar berekettir”

Bu yıl yağışların önceki yıllara göre çok daha yoğun olduğunu ifade eden Ruşan Atalay, “Bu sene çok yoğun bir kar yağışı var. Son 10-15 yılın en fazla karı yağdı. Şartlarımız zor ama mutluyuz. Kar berekettir” dedi.

Sivas genelinde karla mücadele çalışmaları sürerken, kırsalda hayvancılıkla uğraşan vatandaşların günlük yaşam mücadelesi de devam ediyor.

Sivas kar yağışı, Altınyayla, hayvancılık, kırsalda yaşam, yoğun kış şartları, küçükbaş hayvancılık

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555