Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Tuğut, Kanser Haftası kapsamında over (yumurtalık) kanseri hakkında önemli uyarılarda bulundu.
Sivas’ta Kanser Haftası Farkındalığı: “Erken Teşhis Hayat Kurtarır”
Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan bilgilendirmede, over kanserinde erken teşhisin hayati önem taşıdığı vurgulandı. Prof. Dr. Tuğut, hastalığın belirtilerinin tanınmasının, düzenli sağlık kontrollerinin ihmal edilmemesinin ve bilinçli hareket edilmesinin yaşam kurtarıcı olduğunu ifade etti.
Kanserle mücadelede bilginin en güçlü araçlardan biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bireylerin sağlık konusunda daha duyarlı olması gerektiği belirtildi.
Uzmanlar, erken teşhis sayesinde tedavi sürecinin daha başarılı ilerlediğini ve yaşam kalitesinin artırılabildiğini vurguluyor.
sivas haber, sağlık farkındalığı
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler
Dilara Çakmak GöçmenEditör