



Sivas’ta havaların ısınmasıyla birlikte keneler ve çeşitli haşereler yeniden gündeme geldi.
Sivas’ta haşere tehlikesi büyüyor! Mahalle sakinleri ot temizliği istiyor!
Mahalle aralarında kontrolsüzce uzayan yabani otlar, vatandaşların sağlığını tehdit etmeye başladı. Özellikle çocukların oyun oynadığı alanlar ve boş arazilerde yoğunlaşan otların, kene ve haşere popülasyonunu artırdığı ifade ediliyor.
Sivaslılar tedirgin: “Artık önlem alınsın”
Sosyal medyada da gündem olan konuya birçok vatandaş tepki gösterdi. “Sivas Belediyesi mahallelerdeki otları yolmalı”, “Kene ve haşerelere karşı Sivaslılar tedirgin” mesajlarıyla yapılan çağrılar, yetkililere ses olmayı amaçlıyor.
Özellikle geçtiğimiz yıllarda yaşanan kene vakalarının ardından, Sivas halkı olası sağlık sorunlarına karşı önceden önlem alınmasını istiyor. Mahalle sakinleri, temizlik çalışmalarının acilen başlatılmasını ve otların düzenli aralıklarla temizlenmesini talep ediyor.
Beklenti: Mahalle bazlı temizlik çalışmaları
Vatandaşlar, belediyeden mahalle bazlı temizlik ve ilaçlama çalışmalarının artırılmasını isterken, çocukların ve yaşlıların bulunduğu bölgelerde öncelikli temizlik yapılmasını bekliyor. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte, bu tür önlemlerin gecikmeden alınması gerektiği vurgulanıyor.
#SivasBelediyesi mahallelerdeki otları yolmalı… Kene ve haşerelere karşı #Sivaslılar tedirgin… #Sivas’ta çalışmalar artık başlasın… pic.twitter.com/28ekcCORiM
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) May 30, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler