

SİVAS’ta bipolar hastası ve işitme engelli memur Ömer Çevik (41), dolandırıcıların “faizsiz kredi” vaadiyle 629 bin 585 TL’sini kaptırdı.
Sivas’ta Faizsiz Kredi Vaadiyle 629 Bin TL Dolandırıldı
Çevik, kredi kartı bilgilerini istemeleri üzerine şüphelenip, dolandırıldığını fark etti.
Kent merkezinde yaşayan, evli ve 2 çocuk babası Ömer Çevik’i, 0800’le başlayan bir numaradan arayan dolandırıcılar, sıfır araç alabilmesi için faizsiz kredi teklifinde bulundu. Maaş hesabının bulunduğu bankadan 500 bin TL kredi çeken Çevik, dolandırıcıların yönlendirmesiyle iki ayrı hesaba toplam 629 bin 585 TL gönderdi. Kredi kartı bilgilerini istediklerinde bilgileri vermeyen Çevik, arayanlara bir daha ulaşamayınca durumu savcılığa bildirdi.
“Psikolojik olarak çöktüm” diyen Ömer Çevik, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Maaş bankamı sordurtup kredi çekmem için limitimi kontrol ettiler. Faizsiz kredi alacağımı söyleyip, çektiğim krediyi kendi verdikleri IBAN’a göndermemi istediler. Toplam 629 bin 585 TL gönderdim. Kredi kartımı istediklerinde ‘Nasıl güveneceğim size?’ diye sordum, telefonu yüzüme kapattılar. Yasal süreç devam ediyor. Bu olay beni depresyona soktu, günlük hayatımı olumsuz etkiledi.”
Ömer Çevik’in babası Tayyar Çevik ise, “Çocuğum yüzde 86 engelli. Bu duruma düşmesine çok üzülüyoruz. Başkalarının da aynı duruma düşmesini istemiyoruz. Devletimizden dolandırıcıların yakalanmasını bekliyoruz” dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Yetkililer, vatandaşları 0800’le başlayan aramalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Sivas’ta bipolar hastası ve işitme engelli memur Ömer Çevik, 0800’lü numara üzerinden arayan dolandırıcılar tarafından 629.585 TL dolandırıldı. Dolandırıcılar, faizsiz kredi vaadiyle Çevik’in hesabına yönlendirme yapıp ek hesap ve kredi bilgilerini istedi. Kredi kartı bilgilerini… pic.twitter.com/D6vHsnFxL8
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) November 27, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

