Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Sivas’ta DSİ’den 2 Milyar 894 Milyon TL’lik 17 Yeni Yatırım Projesi!

Sivas’ta DSİ’den 2 Milyar 894 Milyon TL’lik 17 Yeni Yatırım Projesi!

tlsa
Haber Merkezi

Sivas’ta DSİ’den 2 Milyar 894 Milyon TL’lik 17 Yeni Yatırım Projesi.. Devlet Su İşleri (DSİ) 2026 yılı yatırım programı kapsamında Sivas’ta önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Sivas’ta DSİ’den 2 Milyar 894 Milyon TL’lik 17 Yeni Yatırım Projesi!

Açıklanan programa göre il genelinde toplam 17 yeni proje yatırım kapsamına alınırken, projelerin toplam maliyetinin 2 milyar 894 milyon TL olduğu bildirildi.

Söz konusu yatırımların, Sivas’ın tarım altyapısını güçlendirmesi, üretimi artırması ve taşkın risklerini azaltması hedefleniyor.

Gölet ve Sulama Projeleri Hayata Geçirilecek

Yatırım programı kapsamında özellikle sulama ve su yönetimine yönelik projeler dikkat çekiyor. Bu kapsamda Yıldızeli Altınoluk Göleti Sulaması ile Zara Kemeriz Göleti Yükseltilmesi projelerinin hayata geçirileceği açıklandı. Bu projelerle birlikte tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve su kaynaklarının etkin şekilde değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Arazi Toplulaştırma Çalışmaları Devam Edecek

Tarım arazilerinin daha verimli hale getirilmesi için arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri de programda yer aldı. Suşehri Yeşilırmak Havzası Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Projesi ile Oğlakpınarı Sahası Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Projesi kapsamında çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Taşkın Koruma Projeleriyle Riskler Azaltılacak

Sivas genelinde taşkın riskine karşı önemli projeler de yatırım programına dahil edildi. Bu kapsamda Hafik Yenimahalle, İmranlı Bahtiyar Köyü, Kangal Düzce Köyü, Merkez Durdulu Köyü, Fadlum Irmağı 1. Kısım, Suşehri Kösedağ Deresi 1. Kısım ve Yıldızeli Çukursaray Köyü’nde taşkın koruma projeleri hayata geçirilecek.

Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Projeleri de Programda

Taşkın ve rüsubat kontrolüne yönelik projeler kapsamında ise Akıncılar Su Deresi Yukarı Havzası ve Pöhrekli Deresi, Altınyayla Deliliyazı 1. Kısım, Hafik Celalli 2. Kısım, Kangal Humarlı Köyü, Merkez Kızılöz Köyü ve Zara Korkut Köyü’nde çalışmalar gerçekleştirilecek.

Hayata geçirilecek projelerle birlikte hem tarımsal üretimin artırılması hem de yerleşim yerlerinin taşkın riskine karşı daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor. Yapılacak yatırımların, Sivas’ın ekonomik ve tarımsal gelişimine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Sivas, DSİ, yatırım, sulama projeleri, taşkın koruma

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555