
Sivas’ta çocuklar sabah okula giderken zorlu şartlarla karşılaşıyor.. Sivas’ta etkili olan soğuk hava ve kar yağışının ardından birçok mahallede yaşanan olumsuzluklar, özellikle çocukları zor durumda bırakıyor.
Sivas’ta çocuklar sabah okula giderken zorlu şartlarla karşılaşıyor!
Sabah saatlerinde okula gitmek için evlerinden çıkan çocuklar, tuzlanmayan buzlu yollar ve temizlenmeyen kaldırımlarda yürümekte güçlük çekiyor.
Buzlanma nedeniyle düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan öğrenciler, kaldırımlarda biriken karlar yüzünden zaman zaman yoldan yürümek zorunda kalıyor. Veliler, bu durumun çocuklar için ciddi risk oluşturduğunu belirterek gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını istiyor.
Öte yandan birçok mahallede başıboş sokak hayvanlarının varlığı da çocuklar için ayrı bir korku unsuru haline geldi. Yetişkinlerin alışık olduğu bu durum, özellikle küçük yaştaki öğrencilerde endişe ve tedirginliğe neden oluyor. Sabah karanlığında okula gitmeye çalışan çocukların, hem buzlu zeminlerle hem de sokak hayvanlarıyla aynı anda mücadele etmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.
Mahalle sakinleri, yolların ve kaldırımların düzenli şekilde temizlenmesini, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarının artırılmasını ve çocukların güvenle okula gidebileceği bir ortamın sağlanmasını talep ediyor.
Sivas, okul yolu, buzlanma, kar temizliği, çocuk güvenliği, sokak hayvanları
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




