
Sivas’ta çiftlik yangını.. Akşam saatlerinde Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Kayapınar köyünde çıkan yangın, köy sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Sivas’ta çiftlik yangını!
İçerisinde hayvanların bulunduğu ahırda başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek bitişiğindeki eve sıçradı.
Edinilen bilgilere göre yangın, saat 19.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangının ahırda başlaması nedeniyle hayvanların tehlike altında olduğu öğrenildi.
Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, bir yandan alevlere müdahale ederken diğer yandan ahırda bulunan hayvanların tahliyesi için yoğun çaba sarf etti. Yangının çevredeki diğer yapılara ve yerleşim alanına sıçramaması için geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma ekipleri köy çevresinde güvenliği sağlarken, sağlık ekipleri de olası bir yaralanmaya karşı hazır bekledi.
Yangın, ekiplerin uzun süren müdahalesi sonucu kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı. Olayda can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin net bilgilerin, çalışmaların tamamlanmasının ardından açıklanacağı bildirildi. Yangın nedeniyle ahırda ve evde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
Sivas, Şarkışla, Kayapınar Köyü, çiftlik yangını, ahır yangını, itfaiye, yangın haberi
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





