



Sivas’ın Zara ilçesinde bulunan bir kömür madeninde yaşanan patlama, can kaybına ve yaralanmalara yol açtı. Patlamada ihmallerin olduğu ileri sürüldü.
Sivas’ta bir kişinin öldüğü maden kazası protesto edildi
Zara ilçesine bağlı Kardere ve Bolucan köyleri arasındaki Yanık mezrasında, HEM Grup Madencilik’e ait kömür madeninde iki gün önce meydana gelen patlama sonrası çıkan yangında İran uyruklu üç işçiden biri yaşamını yitirdi, ikisi ise yaralandı. Hayatını kaybeden işçinin Ali Rıza Nesirzade olduğu öğrenilirken, yaralı iki işçi Sivas Numune Hastanesi ile Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Olayın ardından Sivas Çevre Platformu, kazaya ilişkin basın açıklaması düzenledi. Platform Kurucusu Adnan Yılmaz, yaptığı açıklamada olayın ayrıntılarına değinerek şu ifadeleri kullandı:
“26 Mayıs 2025 tarihinde saat 15.55’te Bolucan, Kardere ve Söğütözü köyleri sınırlarında yer alan kömür madeninde, sodyum klorat ile şeker karıştırılarak sıkıştırılmasıyla elde edilmeye çalışılan patlayıcının infilak etmesi sonucu büyük bir patlama yaşanmıştır. Patlama sırasında klorat dolu çuvalların da alev almasıyla şiddet artmış, üç İran uyruklu işçiden biri yaşamını yitirirken, diğer ikisi ağır yaralanmıştır.”
Yılmaz, yaşanan olayın sorumlularının yargı önüne çıkarılmasını ve maden işletmesinin faaliyetlerinin derhal durdurulmasını talep etti. Platform, iş güvenliği ve çevresel denetim eksikliklerinin de araştırılması gerektiğini vurguladı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler