

Sivas’ta başıboş sokak köpeği sorunu her geçen gün artarak devam ediyor.
Sivas'ta başıboş sokak köpeği sorunu büyüyor!
Şehrin en nezih semtlerinden olan Eğriköprü ve Paşafabrikası mahallelerinde sürü halinde dolaşan onlarca sokak köpeği, özellikle akşam saatlerinde vatandaşlar için korku kaynağına dönüşüyor. Aç kalan köpeklerin çevreden yiyecek beklediği görüntüler, mahalle sakinlerini endişeye sevk etti.
"Çocuklarımız oyun oynayamadı, yanımızdan ayrılmadı"
buyuksivas.com WhatsApp ihbar hattımız (0555 898 15 58)'e ulaşan bir vatandaş, durumu şu sözlerle ifade etti:
“Çocuklarımızı mesire alanına götürdük ama oynayamadılar. Onlarca köpek bir araya toplanmış, çocuklar korkudan yanımızdan dahi ayrılamadı. Hayvanlara da yazık, bu şekilde aç ve başıboş bırakılmaları hem onlar için hem bizim için büyük sorun. Belediye neden bu hayvanları güvenli ve tok yaşayabilecekleri alanlara taşımıyor?”
Mahalle sakinleri, hem vatandaşların güvenliği hem de hayvanların yaşam hakkı açısından belediyenin acil olarak adım atmasını istiyor. Barınak ve rehabilitasyon çalışmaları yetersiz kalırken, vatandaşlar sürdürülebilir ve insani bir çözüm bekliyor.
#Sivas’ta başıboş sokak köpeği problemi artarak devam ediyor. Zenginlerin mahallesi Eğriköprü ve Paşafabrikası’nda sürü halinde gezen onlarca köpek aç şekilde çevredekilerin kendisine yemek vermesini bekledi… Büyük Sivas Haber Whatsapp hattımız 05558981558’e ulaşan bir baba… pic.twitter.com/TS4OdhiHOG
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) July 6, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

