

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, İl Özel İdaresi’nin desteklediği “Anadolu Mandalarında Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında, Sivas İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği’ne üye işletmelere toplam 41 manda boğası teslim edildi.
Sivas’ta Anadolu Mandaları Yetiştiricilere Teslim Edildi!
Ulaş’ta düzenlenen programda yetiştiricilere manda boğaları teslim edildi
Teslim töreni, Ulaş ilçesi Kovalı Köyü Et Süt Kurumu Kombinası’nda gerçekleştirildi. Programa, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Burak Caner, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Şarkışla, İl Tarım ve Orman Müdürü Salih İnan, kurum ve oda temsilcileri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
Proje ile verimlilik artışı hedefleniyor
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Salih İnan, “Halk Elinde Anadolu Manda Islahı Ülkesel Projesi”nin 2012 yılından bu yana 7 ilçede yürütüldüğünü belirterek, proje kapsamında 160 işletmede 1.146 baş manda bulunduğunu ifade etti.
İnan, “Bu proje ile Sivas’ta yetiştirilen Anadolu mandasının süt veriminin yükseltilmesi ve yüksek verimli mandaları yetiştiren işletme sayısının artırılması hedefleniyor. 41 işletmeye üstün özellikli 41 damızlık manda boğası dağıtıldı,” dedi.
Toplam bütçe 4,5 milyon TL
Projenin yüzde 50’sinin İl Özel İdaresi, yüzde 50’sinin ise yetiştirici katkısı ile finanse edildiğini aktaran İnan, toplam proje bütçesinin 4 milyon 592 bin TL olduğunu söyledi.
İnan ayrıca, “Bu projede emeği geçen başta Valimiz Yılmaz Şimşek olmak üzere tüm kurum ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
Sivas’ın hayvancılığına katkı sağlayacak
Sivas Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sebahattin Çaylak, projenin Sivas hayvancılığına önemli katkı sağlayacağını belirterek, “İlimiz adına hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.
İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Şarkışla ise, “Hayvancılığın gelişmesi için yapılan her çalışmayı önemsiyoruz. Dilerim bu işletmeler ilimiz ihtiyacını karşılayacak, hatta yakın çevreye ihracat yapacak seviyeye ulaşır,” ifadelerini kullandı.
Program, konuşmaların ardından yapılan sütlaç ikramı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

