



Sivas’ta özellikle yaz aylarının başlamasıyla birlikte kene tehlikesi yeniden gündeme oturdu.
Sivaslılar isyan etti!
Büyük Sivas WhatsApp hattımız 0555 898 15 58’e ulaşan bir vatandaş, RTE Bulvarı üzerinde iki gün içinde tam 10 farklı kene yakaladığını belirterek duruma tepki gösterdi. Kent genelinde artan şikâyetler, sivillere ve çocuklara yönelik sağlık risklerini de gündeme taşıdı.
Şikâyetini paylaşan vatandaş, “Bu RTE Bulvarı’nda iki günde yakaladığım 10. kene… Her an birimizin başına bir şey gelecek korkusuyla yaşıyoruz. Sivas Belediyesi nerede? Yetkililer neyi bekliyor?” diyerek çağrıda bulundu.
Özellikle son yıllarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi hastalıklara karşı büyük bir risk teşkil eden kenelere karşı, vatandaşlar Sivas Belediyesi’nden acil ve etkili ilaçlama çalışmaları yapılmasını talep ediyor. Gözler, ilaçlama faaliyetlerinden sorumlu Başkan Adem Uzun’a çevrilmiş durumda.
Vatandaşlar, yeşil alanlar, parklar ve yürüyüş yollarında kene tehdidinin daha fazla can yakmadan önlenmesini istiyor. Yaz aylarında vakaların daha da artmasından endişe edilirken, Sivas Belediyesi’nin konuyla ilgili nasıl bir adım atacağı merak ediliyor.
#Sivaslılar ın keklik gibi kanadını kırdılar… Büyük #Sivas Whatsapp hattımız 05558981558’e ulaşan vatandaş “RTE Bulvarı üzerinde iki günde yakaladığım 10. kene… Sivas Belediyesi nerede…” dedi. Adem Uzun’dan yeterli ilaçlama çalışması bekleniyor pic.twitter.com/6ohR6jVInX
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) May 29, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler