

Sivas’ta son aylarda devam eden yol kazı ve bakım çalışmaları, vatandaşların tepkisine neden olmaya devam ediyor.
Sivaslı vatandaşlardan yolların durumuna tepki! Kongre Müzesi bahçesinde sergileyelim!
Özellikle Seyrantepe halı saha yolu üzerinde yaşanan bozukluklar, sürücüler için adeta çileye dönüştü. Yaz boyunca araçlarının alt takımlarında ve kartellerinde ciddi hasarlar oluştuğunu belirten vatandaşlar, tepkilerini dikkat çekici bir şekilde dile getirdi.
“Yaz boyu arabaların karteli dağıldı”
Vatandaşlar, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’un görev döneminde yapılan çalışmaların plansız ilerlediğini savunarak şu ifadeleri kullandı:
“Seyrantepe halı sahaya gelmeden yolu keşke yapıp bitirselerdi. Arabamızın karteli dağıldı sayelerinde! Para kolay kazanılmıyor. Madem yolu kazıyorsunuz, bari bir tabela koyun da vatandaş önceden bilsin, yavaş gitsin.”
Kongre Müzesi bahçesinde “yol mağdurları” sergisi
Bazı vatandaşlar, yaz boyunca bozuk yollar nedeniyle zarar gören araç parçalarını Kongre Müzesi bahçesinde sergilemeyi düşündüklerini dile getirerek duruma mizahi bir dille tepki gösterdi. “Yaz boyunca dağılan kartelleri, kırılan alt takımları sergileyelim ki herkes Sivas yollarının halini görsün.” ifadeleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
Sivaslıların beklentisi: “Artık kalıcı çözüm istiyoruz”
Sivaslı sürücüler, özellikle ana güzergâhlarda yapılan çalışmaların uzun sürmesi ve uyarı levhalarının yetersizliği nedeniyle hem maddi hem de manevi mağduriyet yaşadıklarını belirterek yetkililerden kalıcı çözüm talep etti.
“Bir yol bitmeden diğeri kazılıyor. Vatandaş artık bu bozuk yollarla uğraşmak istemiyor.”
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

