
Sivas’a TÜBİTAK Destekli Bilim Merkezi Müjdesi.. Sivas, bilim ve teknoloji alanında önemli bir yatırıma daha kavuşuyor.
Sivas’a TÜBİTAK Destekli Bilim Merkezi Müjdesi!
TÜBİTAK desteğiyle hayata geçirilecek Nuri Demirağ Havacılık ve Gök Bilim Merkezi projesi kapsamında şehre büyük ölçekli bir bilim merkezi kazandırılacak.
Vali Yılmaz Şimşek, Ankara temasları çerçevesinde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın ile bir araya geldi. Görüşmede, TÜBİTAK 4003-A Büyük Ölçekli Bilim Merkezi Programı kapsamında 50 milyon TL hibe almaya hak kazanan Nuri Demirağ Havacılık ve Gök Bilim Merkezi projesinin detayları ele alındı.
Projenin Sivas için taşıdığı öneme dikkat çeken Vali Şimşek, tarih boyunca eğitimin ve bilimin önemli merkezlerinden biri olan Sivas’ta böyle bir yatırımın hayata geçirilmesinin son derece anlamlı olduğunu ifade etti. Bilim merkezinin özellikle gençler ve öğrenciler için ilham verici bir rol üstleneceğini vurgulayan Şimşek, proje sayesinde bilimsel farkındalığın artacağını belirtti.
Gerçekleştirilen ziyarette, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Yeşilyurt da yer aldı. Görüşmede, projenin uygulanma süreci ve hedeflenen bilimsel faaliyetler hakkında karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.
Hayata geçirilecek bilim merkezinin, Sivas’ın eğitim ve bilim altyapısına önemli katkılar sunması ve bölge genelinde bilimsel çalışmalara yeni bir ivme kazandırması bekleniyor.
Sivas, TÜBİTAK, bilim merkezi, Nuri Demirağ Havacılık ve Gök Bilim Merkezi, Yılmaz Şimşek, TÜBİTAK 4003-A, Sivas eğitim, Sivas bilim
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




