

Sivas Milletvekili Rukiye Toy, düzenlediği basın toplantısında eğitim, aile yapısı ve genç nesillerin korunması konularına değindi.
Sivas Milletvekili Rukiye Toy’dan Basın Toplantısı: "Aile Yapımıza ve Gençlerimize Sahip Çıkacağız"
Son dönemde sendikal faaliyetlerin toplumsal yapıya zarar verecek şekilde kullanıldığına dikkat çeken Toy, özellikle eğitim alanında yapılmak istenen değişikliklere tepki gösterdi.
Toy, yaptığı açıklamada toplumsal cinsiyet eşitliği kisvesi altında aile ve çocuklara yönelik ideolojik dayatmaların arttığını belirterek, bu durumun gelecek nesilleri kimliksiz ve değerlerinden uzak bireyler haline getirmeye çalıştığını ifade etti.
"Sapkın Küresel Lobilerin Aparatı Haline Gelen Yapılarla Mücadele Ediyoruz"
Basın toplantısında küresel çaptaki ideolojik dayatmalara karşı net bir duruş sergileyen Toy, şunları söyledi:
"Sadece eğitim alanında değil, iş dünyasında, medyada, sinemada, sporda, dijital platformlarda ve oyun içeriklerinde bu tür dayatmaları görmekteyiz. Amaç, aile yapımızı ve gençlerimizi değerlerinden koparmaktır. Bizler bu saldırılara karşı en üst seviyede duruş sergilemeye devam edeceğiz."
"Aile Yılı Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor"
Toy, 2025 yılının ‘Aile Yılı’ ilan edilmesiyle birlikte, toplumsal yapıyı güçlendirmeye yönelik çalışmaların hız kazandığını belirtti. Uzun vadeli nüfus politikaları ile güçlü, sürdürülebilir ve mukavemetli bir toplum inşa etmek için çalıştıklarını vurguladı.
Maarif Modeli Eğitime Yeni Bir Bakış Açısı Getiriyor
Hükümetin eğitim alanında yaptığı reformlara da değinen Toy, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında fiziki altyapı, insan kaynağı ve teknolojik gelişmelerin ön plana çıkarıldığını ifade etti.
"Eğitim alanında büyük yatırımlar yaparak, bilgiye ulaşımı sorun olmaktan çıkardık. Ancak esas olan, bilgiyi davranışa dönüştürebilen, yetkin ve vatansever bireyler yetiştirmektir. Maarif Modeli ile hem çağın gerektirdiği dönüşümü gerçekleştiriyor hem de medeniyet değerlerimizi yeni nesillere aktarıyoruz."
Toy, bu modelin ahlaki ve kültürel değerlere uygun bir nesil yetiştirmeyi amaçladığını belirterek, "Saldırılar bu yüzden gerçekleşiyor ama biz asla geri adım atmayacağız" dedi.
"Geleceğimize ve Gençlerimize Sahip Çıkacağız"
Açıklamalarının sonunda Türkiye'nin her türlü değerine sahip çıkacaklarını, nesilleri koruyacaklarını ve toplumsal yapıyı sağlamlaştırmak için doğru adımlar atacaklarını ifade eden Toy, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bu mücadelemizi fasılasız bir şekilde sürdüreceğiz." dedi.
Son olarak tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik eden Rukiye Toy, tüm vatandaşlara sağlık, huzur ve bereket dileklerini iletti.
(Nursen Beste Yıldız)
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler