Reklam
Reklam
blank
  • ANASAYFA
  • YORUM
  • Sivas Devlet Hastanesi şehirde yok sayılıyor: Vatandaşlar yönlendirme bekliyor

Sivas Devlet Hastanesi şehirde yok sayılıyor: Vatandaşlar yönlendirme bekliyor

blank
sdh
blank

blank
Menekşe İrem Çolak

Sivas’ta uzun süredir ayrı bir hastane olarak hizmet vermeye devam eden Sivas Devlet Hastanesi, halk arasında hâlâ “eski SSK” olarak anılmaya devam ediyor. Numune Hastanesi'nin yanında şehrin ikinci büyük kamu hastanesi olmasına rağmen, hem tabelalarda hem de kamuoyundaki görünürlüğünde ciddi bir eksiklik dikkat çekiyor.

Sivas Devlet Hastanesi şehirde yok sayılıyor: Vatandaşlar yönlendirme bekliyor

Sivas Belediyesi tarafından şehir genelinde yerleştirilen yönlendirme tabelalarında Sivas Devlet Hastanesi’ne dair tek bir ibarenin dahi yer almaması vatandaşların tepkisini çekiyor.

Hastane, önceki dönem belediye yönetimi tarafından çevre düzenlemesi yapılarak fiziki olarak yenilenmiş olsa da yönlendirme eksikliği sebebiyle birçok kişi tarafından adeta "yok sayılıyor."

Vatandaşlar ve özellikle şehir dışından gelen hastalar, hastanenin konumuna dair net bir bilgi bulamadıklarını ve bu durumun hem sağlık hizmetlerine erişimi zorlaştırdığını hem de hastane algısının zayıf kalmasına yol açtığını belirtiyor.

Şimdi gözler Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’da. Kamuoyunda oluşan beklenti, Sivas Devlet Hastanesi’nin şehir yönlendirme tabelalarına dâhil edilerek hem vatandaşlara kolaylık sağlanması hem de hastanenin resmi olarak tanınırlığının artırılması yönünde.

Şehrin sağlık altyapısına katkı sunan önemli bir kurumun, yönlendirme tabelalarında yer almaması kamuoyu tarafından anlamlandırılamazken, ilgili birimlerin bu eksikliği gidermesi bekleniyor.

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555