

Sivas’ın Danışmentgazi Mahallesi’nde yaşanan hijyen ve altyapı sorunları bayram sevincini gölgeledi.
Sivas Danişmentgazi Mahallesi'nde hijyen sorunu!
Mahalle sakinleri, özellikle çevre temizliği, alt yapı eksiklikleri ve açıkta bırakılan rögar kapakları nedeniyle büyük endişe yaşıyor. Bayram günü yaşanan acı bir olay ise sorunun boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Mahallede yaşayan bir vatandaş, yürüyüş sırasında köpeğinin açık bırakılan bir rögara düştüğünü ve kanalizasyonda hayatını kaybettiğini belirtti. Yaşanan olay sonrası mahalle sakinleri büyük üzüntü yaşarken, aynı durumun çocuklar ya da yaşlılar için de tehlike oluşturduğuna dikkat çekildi.
“Bayramı yaşayamıyoruz, mahallemiz ihmal ediliyor”
Mahalledeki birçok vatandaş, açık rögarlar, çöplerin zamanında toplanmaması ve ilaçlama yapılmaması gibi nedenlerle bayramı adeta zehir olmuş bir şekilde geçirdiklerini dile getirdi. “Sadece bayram değil, haftalardır benzer sorunları yaşıyoruz” diyen mahalle halkı, yetkililere seslenerek bir an önce önlem alınmasını talep etti.
Vatandaşlar, Danışmentgazi Mahallesi’nde gerekli altyapı ve temizlik çalışmalarının yapılmasını, başta çocuklar ve hayvanlar olmak üzere tüm canlılar için daha güvenli bir yaşam alanı oluşturulmasını istiyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

