



Sivaslıların yoğun şekilde kullandığı Cuma Pazarı üzerindeki otobüs durağı, hem eksikleri hem de çevresindeki olumsuz koşullarla vatandaşları adeta çileden çıkarıyor.
Sivas Cuma Pazarı üstündeki durakta çile bitmiyor!
Ne yağmurdan ne de güneşten yeterince koruyamayan açık yapıdaki durak, özellikle yağışlı havalarda büyük sorunlara yol açıyor.
Durakta bekleyen vatandaşlar, yazın güneşten kışın ise yağmur ve kardan etkilenmekten yakınıyor. Bölge sakinleri, "Bu kadar yoğun kullanılan bir noktaya neden kapalı bir durak yapılmaz, anlamıyoruz. En azından mevcut yapının iyileştirilmesi şart" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Durağın önünde 'su tuzağı'
Bir diğer sorun ise durağın hemen önünde yer alan ve vatandaşların deyimiyle “tuzak çukuru”… Her yağmur sonrası biriken su nedeniyle durağa yaklaşan otobüsler, bekleyen vatandaşlara adeta ‘sulu’ bir sürpriz yapıyor. Mahalle sakinleri, bu küçük ama etkili çukurun bir an önce asfaltla doldurulmasını istiyor.
“Birkaç kürek asfalt yeter”
Bölge halkı, bu çukurun kapatılmasının büyük maliyetli bir iş olmadığını belirterek “Belediye birkaç kürek asfalt ile bu çukuru kapatsa sorun ortadan kalkar. Ama aylar geçti, hâlâ aynı manzarayla karşılaşıyoruz” diyerek tepkilerini dile getiriyor.
Sivas Belediyesi’nden beklenen ise basit ama etkili bir adımla hem durağın koruyucu hale getirilmesi hem de çukurun kapatılarak vatandaşların yaşadığı sıkıntıya son verilmesi.
#Sivas Cuma Pazarı üstünde yer alan durak vatandaşları yağmurdan ve güneşten korumuyor. Bölgeye Sivaslılar kapalı durak isterken en azından hızlıca mevcut durağın eksiklerinin giderilmesini istiyor. Ayrıca durak önündeki "tuzak çukurunda" ise biriken su nedeniyle durağa yaklaşan… pic.twitter.com/Qy4CtPj3G8
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) May 3, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler