

Sivas Belediyesi, yerli üretimi desteklemek ve tarımda kalkınmayı sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Sivas Belediyesi’nden çiftçilere yerli buğday tohumu desteği!
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) tarafından geliştirilen yerli ve sertifikalı kuantum çeşidi buğday tohumları, belediye tarafından Sivaslı çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıldı.
Tohum dağıtım töreni, Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, il protokolü ve çok sayıda üretici katıldı.
Başkan Uzun, törende yaptığı konuşmada bilimsel üretime dikkat çekerek, “Sivas iklimine yüksek adaptasyon kabiliyeti, soğuk dayanıklılığı ve yüksek verimliliği olan kuantum tohumlarımızı çiftçimizin hizmetine sunuyoruz. Yerli ve milli üretimi esas alan bu projede emeği geçen başta Prof. Dr. Tolga Karaköy hocamız olmak üzere tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 100 çiftçiye sertifikalı buğday tohumu teslim edilerek üretim için ilk adım atıldı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

