

Sivas’ta temizlik ve çevre düzeni konusunda yaşanan ihmal, bu kez Huzur Mahallesi Atilla Yüksel Parkı ile gündeme geldi.
Sivas Belediyesi parkları kaderine terk etti!
Sivas merkezde bulunan park, çocukların oyun oynadığı alanda ciddi bir bakımsızlıkla karşı karşıya. Çöplerin toplanmadığı, yeşil alanların kuruduğu, oyun alanlarının hijyenik olmayan bir hale geldiği park için vatandaşlar isyan etti.
buyuksivas.com WhatsApp ihbar hattımız (0555 898 15 58) üzerinden bize ulaşan bir vatandaş şunları aktardı:
“Bir ara parklar düzenlenip tekrar açılış yapılıyordu. Eskiden bir görevlisi vardı, tek bir çöp olmuyordu. Şimdi ise bu halde. Nerede belediye? Ne olacak bu parkların hâli? Haber yapılmasa ilgilenen kimse olmaz diye size gönderiyorum.”
Vatandaşlar, #SivasBelediyesi’nin adeta Sivas’ı terk ettiğini, temizlik ve bakım hizmetlerinin tamamen durduğunu belirtiyor. Özellikle çocukların oyun oynadığı alanların bu kadar bakımsız ve kirli olması tepkilere neden olurken, sosyal medyada da “Vatandaş duyarsız ama belediye vatandaştan daha duyarsız” yorumları yapılmaya başlandı.
Belediyenin acilen park ve yeşil alanlara dair temizlik ve bakım çalışmalarını başlatması, çocukların sağlığı ve toplumun huzuru açısından zorunlu hale gelmiş durumda.
Vatandaş duyarsız ama belediye vatandaştan daha duyarsız… #SivasBelediyesi adeta #Sivas’ı terk etti.
Memlekette temizlik diye bir şey kalmadı…
Sivas merkez Huzur mahallesi Atilla Yüksel parkındaki bakımsızlık, çocukların oyun alanındaki durum bu şekilde…
Whatsapp hattımız… pic.twitter.com/fFzH2t2rdw— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) May 13, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

