

Sivas’ın gözde dinlenme alanlarından biri olan Paşabahçe Mesire Alanı, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olarak biliniyor. Ancak son günlerde bu alanda yaşanan trajik olaylar, hem ziyaretçileri hem de hayvanseverleri derinden sarsmış durumda.
Sivas Belediyesi hayvanlara da gereken ilgiyi göstermiyor
Büyük Sivas Whastapp hattımız 05558981558'e ulaştırılan görüntülerde, hayvanların bulunduğu alanda çok sayıda tavşan ve tavuğun sıcaktan ve susuzluktan öldüğü, hayvan cesetlerinin ise olduğu gibi yerde bırakıldığı bildiriliyor. Ayrıca, hayvanların önünde bir mama kabı bile bulunmadığı, bu durumun ihmalkarlığın açık bir göstergesi olduğu belirtiliyor.
Bu olay, Sivas Belediyesi’ne yönelik ciddi eleştirileri de beraberinde getiriyor. Paşabahçe gibi önemli bir mesire alanında hayvanların bu şekilde ihmal edilmesi, belediyenin sorumluluklarını yerine getirmediğini gözler önüne seriyor. Yaz aylarında yüksek sıcaklıkların yaşandığı bilinirken, bu hayvanlara yeterli su ve yiyecek sağlanmaması kabul edilemez. Özellikle, belediyenin bu tür alanlarda hayvan refahını sağlama yükümlülüğü varken, böyle bir trajedinin yaşanması, kamuoyunun tepkisini çekmiş durumda.
Bu tür olayların tekrarlanmaması için, belediyenin acilen harekete geçmesi ve Paşabahçe Mesire Alanı’ndaki hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmesi gerekiyor. Ayrıca, ölü hayvanların uygun bir şekilde kaldırılması ve alanın temizlenmesi de acil bir ihtiyaç. Belediyenin bu olayla ilgili sorumluluğunu kabul ederek, kamuoyuna şeffaf bir açıklama yapması ve gerekli önlemleri alması bekleniyor. Aksi takdirde, hayvanseverler ve çevreciler tarafından daha sert eleştirilerin ve protestoların gelmesi kaçınılmaz olacak.
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





