Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Şiddetli Yağışların Ardından Can Kaybı 68’e Yükseldi!

Şiddetli Yağışların Ardından Can Kaybı 68’e Yükseldi!

Şiddetli Yağışların Ardından Can Kaybı 68’e Yükseldi!
Haber Ajansı - İHA

Şiddetli Yağışların Ardından Can Kaybı 68’e Yükseldi...Pakistan’da 25 Mart’tan bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 68’e yükseldi.

Şiddetli Yağışların Ardından Can Kaybı 68’e Yükseldi!

Ülkenin farklı bölgelerinde etkisini sürdüren yağışlar nedeniyle bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Khyber Pakhtunkhwa eyaletine bağlı Peşaver kentinde son 24 saat içinde 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Böylece eyaletteki toplam can kaybı 30’a ulaştı. Yetkililer, bölgede yaralı sayısının ise 85 olduğunu açıkladı.

Sel felaketinde Karaçi’de 27, Belucistan eyaletinde 9 ve Pencap eyaletinde 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Öte yandan, bazı bölgelerde üst buzul göllerinin taşma riski nedeniyle beş farklı bölgede alarm verildi. Pakistan Ulusal Afet Yönetimi Ajansı (NDMA), önümüzdeki 24 saat içinde Pencap, Sindh, Belucistan ve Khyber Pakhtunkhwa eyaletlerinde yoğun yağış, gök gürültülü fırtına ve şiddetli rüzgar beklendiğini duyurdu.

Ayrıca Gilgit-Baltistan ve Azad Keşmir’in yüksek kesimlerinde kar yağışı öngörüldüğü bildirildi. Yetkililer, vatandaşları olası sel ve taşkın riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Pakistan, sel, yağış, can kaybı, afet

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555