

Gürcistan–Azerbaycan sınırında düşen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan Hava Pilot Binbaşı Nihat İlgen, memleketi Kayseri’de gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Hava Pilot Binbaşı Nihat İlgen’e hüzünlü veda! Eşi askeri montuyla son kez sarıldı!
Törende en çok yürekleri yakan an ise şehidin eşi Ülkü Öztürk İlgen’in, merhum eşine ait askeri montu giyerek fotoğrafına sarıldığı görüntü oldu.
KAYSERİ’DE CENAZE TÖRENİ
11 Kasım’da Azerbaycan’dan Türkiye’ye dönüş için havalanan askeri uçağın Gürcistan hava sahasında düşmesi sonucu şehit olan İlgen’in naaşı, Ankara’daki askeri törenin ardından Kayseri’ye getirildi. Şehit için Kalemkırdı Camii’nde Cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.
EŞİNİN ASKERİ MONTUYLA VEDASI YÜREK BURKTU
Törende şehidin anne ve babası Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak gözyaşı döktü. En acı görüntü ise şehidin eşi Ülkü Öztürk İlgen’den geldi. Eşine ait askeri montu giyen İlgen, şehidin fotoğrafını gözyaşları içinde taşıdı. Bu anlar törene katılan herkesi duygulandırdı.
YOĞUN KATILIM
Binbaşı İlgen, Kartal Şehitliği’nde dualarla defnedildi. Törene; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, kamu kurum temsilcileri, askeri erkan, meslektaşları, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kayseri, bir evladını daha vatan toprağına uğurlarken, şehit Binbaşı İlgen’in fedakârlığı ve kahramanlığı hafızalarda derin bir iz bıraktı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





