

Sivaslı iş insanı Sedat Darıcı, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Sivas Şubesi başkanlığına getirildi.
Sedat Darıcı, ASKON Sivas Şube Başkanlığı'na Atandı
Alder (Altınyaylalılar Derneği) Başkanı olarak uzun yıllardır sivil toplum çalışmalarında aktif rol alan Darıcı, yeni yönetim kurulu, denetim kurulu ve üst kurul delegelerini Sivas Dernekler Müdürlüğü’ne teslim etti.
Sedat Darıcı’nın iş ve sivil toplum geçmişi
Kamu ve özel sektörde uzun yıllara dayanan idari tecrübelere sahip olan Sedat Darıcı, SAF-AK Kapı Mobilya’da yönetim kurulu başkanlığı, MSC Uluslararası şirket ortaklığı, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nde memurluk, TEDAŞ’ta kamu hizmetleri, TBMM’de danışmanlık ve farklı alanlara yayılan yöneticilik deneyimleriyle tanınıyor.
Ayrıca 2009-2019 yılları arasında Süleyman Demirel İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı, 2005-2007 yılları arasında Çedaş Spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulunarak güçlü bir sivil toplum ve organizasyon geçmişi oluşturdu.
Yeni yönetimde geniş bir meslek yelpazesi dikkat çekiyor
ASKON Sivas Şubesi’nin yeni listesinde akademisyenlerden iş insanlarına, avukatlardan mali müşavirlere, medya temsilcilerinden müteahhitlere, mühendislerden çeşitli sektör temsilcilerine kadar çok sayıda etkili ismin yer aldığı öğrenildi.
Bu geniş katılımın, Sivas’ın ekonomik, ticari ve sosyal gelişimine yönelik güçlü bir sinerji oluşturması bekleniyor.
ASKON’un Türkiye genelindeki etkisi
1998 yılında İstanbul’da kurulan ASKON, 2016’da “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsüne kavuşarak Türkiye’nin en güçlü iş dünyası kuruluşlarından biri haline geldi.
14 bin üye, 1.5 milyon kişilik istihdam gücü ve yaklaşık 15 milyar dolarlık ihracat katkısıyla ülke ekonomisine önemli katkı sunan dernek; 100’den fazla sektörde iş insanlarını buluşturuyor.
7 kıtada 38 ülkede ve Türkiye’nin 60 şehrinde aktif şube ve temsilcilik ağıyla faaliyet gösteren ASKON, düzenlediği ekonomi raporları, panel ve eğitim programlarıyla da büyük ilgi görüyor.
Sedat Darıcı’nın başkanlık görevine getirilmesiyle ASKON Sivas Şubesi’nin, şehirdeki iş dünyasını güçlendirecek yeni projeler ve iş birliklerine imza atması bekleniyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

