Reklam
Reklam
blank

blank

Sahte 5 bin adet madeni 2 euro ele geçirildi!

blank
eurosa
blank
Haber Ajansı

Mersin’de polisin gerçekleştirdiği operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 430 bin TL olan 5 bin adet sahte madeni 2 euro ele geçirildi.

Sahte 5 bin adet madeni 2 euro ele geçirildi!

Operasyonda 5 şüpheli yakalanırken, zanlılardan 3’ünün farklı suçlardan da arandığı ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘parada sahtecilik’ suçuna yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında kentte belirlenen bir adresi teknik ve fiziki takibe aldı.

Yürütülen çalışmalar sonucu adrese yapılan baskında 5 kişi gözaltına alındı. Adreste yapılan aramada 5 siyah poşet içinde bantlanarak sarılmış halde toplamda 5 bin adet sahte madeni 2 euro ele geçirildi. Ele geçirilen sahte paraların, yaklaşan turizm sezonunda piyasaya sürülmek üzere İstanbul’dan getirildiği öğrenildi.

Yakalanan şüphelilerden 3’ünün yağma ve nitelikli dolandırıcılık gibi çeşitli suçlardan da arandığı belirlendi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürülerek işlemleri başlatıldı.

Bir ay önce 7 milyon dolarlık sahte para operasyonu yapılmıştı

Mersin polisi, geçtiğimiz ay da büyük bir sahte dolar operasyonuna imza atmıştı. Şehirde bir matbaada sahte dolar basan H.U., paraları piyasaya süren Y.T. ve dağıtımı sağlayan A.T. yakalanmıştı. Operasyonda 2 milyon 137 bin 200 sahte dolar, 4 milyon 800 bin dolar değerinde baskıya hazır sahte banknot, para basma ve sayma makineleriyle birlikte çok sayıda dijital materyal ele geçirilmişti.

Söz konusu operasyonda şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

(İHA)

Sivas Haber– Sivas Haberler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555