Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı! Yasaklanıyor!

blank
asğlıks
blank
Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı'nın düğmeye bastı. Tıbbi ürünlerin ve gıdaların tanıtımına bazı yasaklar getirileceği iddia edildi.

Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı! Yasaklanıyor!

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), tıbbi ürünlerin ve özel tıbbi amaçlı gıdaların tanıtım faaliyetlerine ilişkin yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu yeni çalışma kapsamında, tıbbi ürün tanıtımında ünlü kişilerin yer alması yasaklanacak ve sağlık personellerinin tanıtımla ilgili izin almaları gerekecek.

Hekimler, diş hekimleri ve eczacılar için tanıtım ve dağıtımı yapılabilen ürünler özel tıbbi amaçlı gıdalarla sınırlandırılacak. Ürün tanıtım yetkilileri, bu meslek grupları dışındaki sağlık profesyonellerine ürün ve benzeri şeylerin tanıtımını yapamayacak.

Artık yetkililer, riskli durumlara yol açabilecek yanıltıcı, abartılı ve doğruluğu kanıtlanmamış bilgiler içeren tanıtım materyalleri sunamayacak. Ürünü doğrudan ilgilendirmeyen ifade ve görüntülere de izin verilmeyecek.

Ürün tanıtımlarında ünlü kişilerin rol alması ve sağlık personellerinin izin almadan tanıtımlara katılması da yasaklanacak. Bu adımların, tıbbi ürün tanıtımlarının daha doğru, güvenilir ve etik bir şekilde yapılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Sivas Haber– Sivas Haberler

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555