Reklam
Reklam

Rukiye Toy TBMM’de Aşık İsmeti’yi Andı!

şıka
Haber Merkezi

Rukiye Toy TBMM’de Aşık İsmeti’yi Andı.. AK Parti Sivas Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Rukiye Toy, Sivaslı halk ozanı Aşık İsmeti’nin vefat yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak hem merhum ozanı andı hem de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rukiye Toy TBMM’de Aşık İsmeti’yi Andı!

Konuşmasına Aşık İsmeti’nin savaş karşıtı dizeleriyle başlayan Toy, Sivas’ın yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Aşık İsmeti’nin “Dilerim dünyada savaş olmasın” sözlerinin bugün de insanlığın ortak temennisi olduğunu ifade etti. Toy, merhum ozanı rahmetle anarken onun barış ve insanlık çağrısının önemine dikkat çekti.

Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere de değinen Toy, bölgede artan gerilim ve saldırıların insanlık adına ciddi bir endişe kaynağı olduğunu söyledi. Devam eden müzakere süreçlerinin bir saldırının diplomatik kamuflajına dönüştürülmesini eleştiren Toy, Amerika ve İsrail’in komşu ülke İran’a yönelik saldırılarının hiçbir meşruiyetinin bulunmadığını ifade etti.

Toy konuşmasında, teolojik ve fanatik yaklaşımların uluslararası hukuk ve insan haklarının önüne geçirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, başka devletlerin yöneticilerine yönelik saldırıların ve bu anlayışın dünya barışını tehdit ettiğini dile getirdi.

Rukiye Toy konuşmasının sonunda Aşık İsmeti’nin barış çağrısını hatırlatarak dünyanın bir an önce savaşlardan, çatışmalardan ve insanlık dışı yaklaşımlardan arınması temennisinde bulundu.

Rukiye Toy, Aşık İsmeti, TBMM, Sivas, Ortadoğu gerilimi

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555