
Rıza Pehlevi’den Hamaney Açıklaması...İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in hayatını kaybettiğine ilişkin gelişmelerin ardından sürgündeki Rıza Pehlevi’den dikkat çeken bir açıklama geldi.
Rıza Pehlevi’den Hamaney Açıklaması!
Pehlevi, Hamaney’in ölümüyle İran rejiminin fiilen sona erdiğini savundu.
Devrik İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin sürgündeki oğlu Rıza Pehlevi, Hamaney’in hayatını kaybetmesinin ardından yazılı bir açıklama yayımladı. Pehlevi açıklamasında, Hamaney’in ölümüyle birlikte İran İslam Cumhuriyeti’nin fiilen sona erdiğini ileri sürdü.
Hamaney’i sert ifadelerle eleştiren Pehlevi, rejimin artık meşruiyetini kaybettiğini savundu. Hamaney’in yerine yeni bir lider atanması girişimlerinin başarısız olacağını öne süren Pehlevi, “Rejim kalıntılarının Hamaney’e bir halef atamaya yönelik her türlü girişimi daha en başından başarısız olmaya mahkumdur. Onun yerine kimi getirirlerse getirsinler, ne meşruiyeti ne de kalıcılığı olacaktır” ifadelerini kullandı.
Pehlevi ayrıca yeni bir liderin atanması durumunda, söz konusu ismin mevcut rejimin uygulamalarına ortak sayılacağını dile getirdi.
Güvenlik Güçlerine Ve Halka Çağrı
Açıklamasında İran ordusu ve güvenlik güçlerine de seslenen Pehlevi, mevcut yönetimin ayakta tutulmaya çalışılmasının sonuçsuz kalacağını savundu. Güvenlik güçlerine “ulusun yanında yer alma” çağrısında bulunan Pehlevi, İran’ın geleceğine yönelik yeni bir dönemin başlayabileceğini ifade etti.
İran halkına da çağrıda bulunan Pehlevi, birlik ve kararlılık vurgusu yaparak önümüzdeki sürece dikkatli ve hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.
İran’da yaşanan son gelişmelerin ardından hem iç siyasette hem de bölgesel dengelerde önemli değişikliklerin yaşanabileceği değerlendirilirken, sürece ilişkin resmi ve siyasi açıklamalar yakından takip ediliyor.
İran, Rıza Pehlevi, Hamaney, siyasi açıklama, Orta Doğu
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




