Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Resmî Gazete’de yayımlandı! Sağlık sektörüne büyük personel alımı yapılacak!

Resmî Gazete’de yayımlandı! Sağlık sektörüne büyük personel alımı yapılacak!

blank
res3
blank
Haber Merkezi

Resmî Gazete’nin 21 Ekim 2025 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı (Karar No: 2025/404) ile, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla 2026 yılında toplam 26 bin 673 sözleşmeli sağlık personeli istihdam edileceği açıklandı.

Resmî Gazete’de yayımlandı! Sağlık sektörüne büyük personel alımı yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, 4924 sayılı Kanun’un 1. maddesi kapsamında yürürlüğe girecek uygulama, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Sağlık Bakanlığı’na 26 bin 673 personel alınacak

Karara ekli listede, Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapacak personel sayıları detaylı şekilde belirtildi. Buna göre 2026 yılında:

  • 22.983 uzman tabip,
  • 3.652 tabip,
  • 25 sağlık memuru,
  • 9 ebe,
  • 2 hemşire,
  • 1 diyetisyen,
  • 1 sağlık teknikeri istihdam edilecek.

Sözleşmeli personeller, acil sağlık hizmetleri, ilçe sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri, sağlık evleri ve yataklı tedavi kurumlarında görevlendirilecek.

Amaç: Hizmette verimlilik ve personel dengesinin sağlanması

Kararda, bu adımın özellikle eleman temininde güçlük çekilen bölgelerde sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için alındığı vurgulandı.

2026 yılı itibarıyla yürürlüğe girecek düzenleme ile birlikte, sağlık personeli dağılımının dengelenmesi ve vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması hedefleniyor.

blank

blank

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555