Reklam
Reklam
blank

Ergüven Aslan’ın Recai Gülez’e Sorması Gereken Sorular

blank
srl
blank

blank
Şeref Gülmez

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan 24 Temmuz 2023 tarihli Devlet Katkısı Ödeme Usul ve Esasları başlıklı yazı nedeniyle Sivas'ta çok sayıda öğrenci ve işletme mağdur edildi.

Ergüven Aslan'ın Recai Gülez'e Sorması Gereken Sorular

Yayınlanan yazıda "Önlisans, lisans ve lisansüstü bir programdan mezun olanlara Devlet katkısı ödemesi yapılmaz" denilirken bu uygulama 24 Temmuz 2023'den itibaren geçerli sayıldı.

24 Temmuz tarihinden önce Sivas Organize Sanayi Bölgesinde yer alan ve okul müdürlüğünü Recai Gülez’in yaptığı Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne evraklarını aylar öncesinde, okulun ilgili müdür yardımcısına teslim eden öğrencilerin sisteme kayıtları zamanında yapılmadı.

Aylardır, "yoğunuz", "personel eksiğimiz var", yetiştiremiyoruz", "aslında bizim işimiz değil" vb söylemlerle sisteme girişleri bekletilen kayıtlar, 24 Temmuz 2023 sonrasında ise bakanlıktan okullara gönderilen yazı sonrasında teknik olarak yapılamayacak duruma geldi.

24 Temmuz 2023'den aylar öncesinde evraklarını okula teslim eden ve yaklaşık 500 TL ödeyerek sağlık raporu alan öğrencilerin staj başlangıçları ise şuan yapılamıyor.

OKUL MÜDÜRLERİ SORUMLU!

Bakanlıktan gönderilen resmi yazıda denetleme ve verilerin sisteme zamanında girilmesinden okul müdürlerinin sorumlu olduğu ifade edilirken şuana kadar Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün ve İl Müdürü Ergüven Aslan'ın okul Müdürü Recai Gülez'den konuyla alakalı savunma alıp almadığı merak ediliyor.

Milli Eğitim İl Müdürü Ergüven Aslan'ın, okul müdürü Recai Gülez'e;

1 - 24 Temmuz öncesinde Sivas'taki kaç işletmeden kayıtlarının yapılması için evrak teslim alındığını,

2 - Teslim alınan bu evraklar içerisinde kaç öğrencinin önlisans, lisans veya yüksek lisans öğrencisi olduğunu,

3 - Bu durumda olan öğrencilerinin sisteme kayıtlarının 24 Temmuz 2023'e kadar neden yapılmadığını,

4 - Şuan sisteme kayıtları yapılamayan stajyerlerin yaklaşık 500 TL ödeyerek aldıkları sağlık raporlarının ne olacağını,

5 - Zamanında sisteme kayıtları yapılsa idi şuan bir hak kaybı yaşamayacak olan öğrencilerin şuan ki yaşadıkları bu hak kayıplarının nasıl telafi edileceğini

sorması gerekiyor...

3308 sayılı kanun kapsamında belirtilen “sorumluluk” başlığında ifade edildiği şekliyle MEB ve YÖK’e belirlenen süreler içerisinde iletilen bilgilerin doğruluğu da okul müdürlükleri sorumluluğunda yer alıyor.

blank

Ç

 

blank

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATMALI!

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yayınladığımız

Milli Eğitim Bakanlığı’nın gözde projesi MESEM Sivas’ta sekteye uğruyor” ,

Sivas’ta önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri böyle mağdur edildi” ve

"Sivas’ta 3308 Sayılı Kanun Kapsamında Kaç İşletme Denetlendi?"

başlıklı haberler sonrasında çok sayıda işletme ve stajyer haber merkezimize ulaşarak benzer mağduriyetleri kendilerinin de yaşadıklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’de üzerinde ehemmiyetle durduğu MESEM kapsamında ilimizde yaşanan ve yukarıda belirtilenler hakkında Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan‘dan da gerekli inceleme ve araştırmaların yapılarak kamuoyuna açıklaması bekleniyor…

 

blankblank

Şeref Gülmez / Büyük Sivas Haber  

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555