

İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı Pendik, 2 Kasım’da Sivas kültürünün en özel örneklerine ev sahipliği yapacak.
Pendik’te “Sivas Memleket Günleri” heyecanı! Gardaşlık İstanbul’da buluşuyor!
Pendik Belediyesi’nin öncülüğünde Pendik Sivaslılar Derneği ve ilçedeki tüm Sivas köy derneklerinin katkılarıyla düzenlenecek “Sivas Memleket Günleri”, İstanbul’daki Sivaslıları ve Pendiklileri bir araya getirecek.
Etkinlikte Sivas’a özgü yöresel tatlar, el sanatları, halk oyunları ve müzik performanslarıyla dolu coşkulu bir program ziyaretçileri bekliyor.
Pendik Sivaslılar Derneği Başkanı Fatih Yıldız yaptığı açıklamada tüm hemşehrilerini bu büyük buluşmaya davet ederek, şu ifadeleri kullandı:
“Gelin, Sivas’ın eşsiz yöresel lezzetlerini tadın, festivalimizin birbirinden değerli sanatçılarıyla müzik ve eğlence dolu bir gün yaşayın. Hep birlikte birlik ve gardaşlık ruhunu doruklarda hissedelim!”
Sivas mutfağının öne çıkan lezzetlerinin sunulacağı stantlar gün boyu hizmet verecek. Festival kapsamında Sivas yöresine ait halk oyunları ve kültürel gösteriler de gerçekleştirilecek. Etkinlik, memleket hasreti çekenlere nostaljik anlar yaşatırken Sivas kültürünü merak eden ziyaretçilere de unutulmaz bir deneyim sunacak.
Sivaslı sanatçıların sahne alacağı organizasyon, türkülerin ve yöresel ezgilerin Pendik’te yankılanacağı dolu dolu bir programla gerçekleştirilecek. Hemşehrilik bağlarının güçleneceği bu özel günde, Pendik adeta Sivas’a dönüşecek.
Organizasyon komitesi, Sivas kültürünü yaşatmak ve birlik duygusunu pekiştirmek adına tüm vatandaşlara çağrıda bulundu:
“Kapımız da gönlümüz de herkese açık, bekliyoruz…”
İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı Pendik, 2 Kasım’da Sivas kültürünün en özel örneklerine ev sahipliği yapacak. #sivas #sondakika #istanbul pic.twitter.com/jJcO4zSFL4
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) October 29, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





