

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, temaslarını İstanbul’da sürdürürken katıldığı yurt açılışında öğrencilere yönelik açıklamalarda bulundu.
Özgür Özel’den yurt açılışında altın hesabı: “Türkiye’de her hesap şaşar, altın hesabı şaşmaz”
Daha önce Meclis kürsüsünde yaptığı “rakı hesabı” ile gündeme gelen Özel, bu kez “altın hesabı” yaparak öğrenci burslarının yetersizliğini eleştirdi.
“Altın hesabı şaşmaz”
Özel, geçmişte öğrenci burslarıyla bugünkü bursları kıyaslayarak şunları söyledi:
“Bülent Ecevit’in başında olduğu üçlü koalisyonun son yatırdığı öğrenci bursu 450 liraydı. O dönemde 304 liralık çeyrek altından 1,5 tane satın alıyordu. Bugün verilen 3 bin lira burs ise 7 bin liralık çeyrek altının yarısını bile almıyor. Arada üç katlık bir satın alma gücü farkı var. Eğer bugün de 1,5 çeyrek altın karşılığı burs verilseydi, KYK bursu 10 bin 500 lira olacaktı.”
“Üç öğrenci burslarıyla ev tutabiliyordu”
Özel, öğrencilerin geçmişte burslarını birleştirerek kolayca ev tutabildiklerini hatırlatarak, “Eskiden üç öğrenci KYK bursunu birleştirip ev tutardı. Bugün 9 bin lirayla İstanbul’da eve girmek mümkün değil. Eğer burslar 1,5 çeyrek altın değerinde olsaydı, üç öğrenci toplam 30 bin lirayla ev tutabilirdi” dedi.
İmamoğlu sonrası mitingler
Ekrem İmamoğlu’nun mart ayında yolsuzluk iddialarıyla tutuklandığını hatırlatan Özel, bundan sonra her ilde ve İstanbul’un ilçelerinde mitingler düzenleyeceklerini de açıkladı. Özel’in bu akşam Üsküdar’da halka hitap edeceği öğrenildi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





