

Milli Savunma Bakanlığı’nın Eurofighter Typhoon savaş uçaklarıyla ilgili İngiltere ile imzaladığı Mutabakat Zaptı, siyasette de yankı uyandırdı.
Özgür Özel'den Eurofighter açıklaması: “Bize teşekkür edilmeli”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelişmeye ilişkin değerlendirmede bulundu.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile İngiltere Savunma Bakanı John Healey arasında imzalanan ve Türkiye’nin Eurofighter kullanıcısı olmasının önünü açan mutabakatın ardından konuşan Özel, Almanya ziyaretine dikkat çekerek, bu süreçte CHP’nin önemli rol oynadığını ifade etti.
“Eurofighter Türkiye’nin ulusal meselesidir”
Silivri dönüşünde açıklamalarda bulunan Özel, Almanya’nın daha önce 19 Mart’ta Eurofighter satış sürecini dondurduğunu hatırlatarak, "Ben Almanya’ya gittim, desteğiniz kıymetli dedim. Eurofighter Türkiye'nin ulusal meselesidir" ifadelerini kullandı.
“Bize teşekkür edilmesi gerekirdi”
Mutabakatın imzalanmasının ardından kendilerine bir teşekkür edilmesi gerektiğini belirten Özel, şu sözleri kullandı:
“Bu konuda önemli bir adım atıldı. Normal koşullarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bize teşekkür telefonu açması gerekirdi. Biz, Türkiye’nin menfaatine olan her konuda üzerimize düşeni yaparız. Ancak bunun da görülmesi lazım.”
CHP lideri Özel, parti olarak dış politikada milli menfaatleri önceleyen bir duruş sergilediklerini vurgulayarak, Eurofighter sürecinde katkılarının göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

