

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olası bir cumhurbaşkanlığı adaylığı süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Özgür Özel'den Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Mesajı: "İmamoğlu Olamazsa En Doğru Adaya Bakılır"
T24’ün sorularını yanıtlayan Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığının kabul edilmemesi durumunda izlenecek yol haritasına dair mesajlar verdi.
Özel, İmamoğlu’nun adaylığı için hem siyasi hem de hukuki tüm yolları zorlayacaklarını belirtti. Ancak bu çabaların yetersiz kalması durumunda, “Aday olamadığı bir nokta olduğunda o gün dönülüp bakılır kim kazanacak, en doğru aday kim? Kimle kazanılıyor? Başka bir karar vermek gerekirse ve ümit ediyorum gerekmez. O kararı hep beraber, birlik beraberlik halinde veririz.” ifadelerini kullandı.
CHP lideri, amaçlarının kişilere odaklanmaktan ziyade, mevcut iktidarı değiştirmek olduğunu vurguladı.
"Komisyona Üye Vereceğiz"
Özgür Özel, TBMM’de kurulması planlanan çözüm süreci komisyonuna CHP'nin üye verip vermeyeceği konusuna da açıklık getirdi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un komisyon kararlarında “nitelikli çoğunluk” esasının kabul edileceğini resmi olarak açıklaması durumunda, CHP’nin komisyona üye vereceğini bildirdi.
Özel, aksi halde komisyona katılımın partinin tarihsel tutarlılığına zarar vereceğini ifade ederek, “Bu sürecin doğru şekilde yönetilmesi ve şeffaf ilerlemesi bizim kırmızı çizgimizdir.” dedi.
Açıklamalar, CHP’nin önümüzdeki seçim sürecinde izleyeceği strateji açısından önemli sinyaller taşıyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

