
Son dönemde sahte alkol nedeniyle yaşanan can kayıpları artarken, konu siyasetin de gündemine taşındı.
Özgür Özel, TBMM'de alkol hesabı yaptı: Bu vergi ideolojik vergidir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, yüksek vergi politikalarının sahte içkiye yönelimi artırdığını belirtti.
Sahte İçki Ölümleri Artıyor
Türkiye genelinde yapılan operasyonlarda bir yılda 700 ton sahte alkol ele geçirilirken, merdiven altı üretimlerin halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturduğu ifade ediliyor. Son verilere göre, Ankara’da 38, İstanbul’da ise 71 kişi sahte içki nedeniyle hayatını kaybetti.
Yürütülen soruşturmalar kapsamında, iki ilde toplam 34 kişi tutuklanırken, 44 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
CHP Lideri Özel: ‘Bu Vergi İdeolojik’
Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, sahte içki ölümlerine dikkat çekti. Bu konuda daha önce Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını önerdiklerini belirten Özel, taleplerinin reddedildiğini söyledi.
Özel, yüksek vergilerin halkı sahte içkiye yönlendirdiğini belirterek, “100 liralık içkiden 62 lira vergi alınıyor. Bu vergi ideolojik bir vergidir, yaşam tarzına müdahale eden bir vergidir. İnsanları kaçak ve sahte içkiye yönelten, hatta içeni öldürmeyi göze alan bir vergidir” dedi.
Vergi oranlarının hırs ve ideolojik bakış açısıyla artırıldığını söyleyen Özel, 2006 yılından bu yana içkideki verginin 55 kat arttığını ifade etti.
Komisyon Talebi Yeniden Gündemde
CHP lideri, sahte içki ölümlerinin önüne geçmek ve çözüm üretmek amacıyla TBMM’de komisyon kurulması gerektiğini vurguladı. Daha önce yapılan benzer taleplerin reddedildiğini hatırlatan Özel, bu durumun izah edilemez olduğunu söyledi.
Haber Merkezi
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




