
Olumsuz hava can aldı! İskelede 1 ölü! 2 yaralı...Akşam saatlerinde yaşanan olayda, olumsuz hava koşulları can kaybıyla sonuçlanan bir faciaya neden oldu.
Olumsuz hava can aldı! İskelede 1 ölü! 2 yaralı!
Şiddetli fırtına ve dalgaların etkisiyle iskelede çalışan işçiler denize düştü.
Edinilen bilgilere göre olay, Kadınlar Denizi mevkiinde bir otelin önünde bulunan iskelede meydana geldi. Fırtınaya rağmen sürdürülen iskele çalışması sırasında dalgaların şiddeti artınca iskele üzerinde bulunan 3 işçi dengesini kaybederek denize düştü. Denize düşen işçilerin bir süre dalgalarla mücadele ettiği ve yardım beklediği öğrenildi.
İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, polis ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, denize düşen işçileri kurtarmak için zamanla yarıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda Abdullah K. (26) ve Muharrem D. (22) denizden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralı işçiler, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Abdullah K.’nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Denize düşen diğer işçi İsmail Dağ’ın (30) ise cansız bedeni, olay yerinden yaklaşık 100 metre ileride bulundu. İsmail Dağ’ın cenazesi, yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili dikkat çeken bir iddia da gündeme geldi. İşçilerin, çalışma öncesinde fırtına nedeniyle çalışmak istemediklerini bildirdiği, ancak buna rağmen işin sürdürülmesinin istendiği öne sürüldü. Bu iddia üzerine olayın tüm yönleriyle araştırılması için soruşturma başlatıldı.
Yetkililer, yaşanan olayın ardından özellikle olumsuz hava şartlarında yapılan çalışmalarla ilgili güvenlik önlemlerinin önemine dikkat çekerken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
iskele kazası, fırtına, iş kazası, denize düşen işçiler, 1 ölü 2 yaralı, sahil güvenlik, dalga, olumsuz hava koşulları
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




