

Sivas’ta bir öğrenci yurdunda kalan gencin kemanla çaldığı melodiler, hem yurttaki öğrencilerin hem de yoldan geçenlerin dikkatini çekti.
Öğrenci yurdundan yükselen keman sesi yoldan geçenleri mest etti!
İzzeddin Keykavus Erkek Öğrenci Yurdu’nda eğitimine devam eden bir öğrencinin odasının penceresinden yükselen keman sesi, kısa sürede çevredeki insanların ilgi odağı haline geldi.
Yurttaki sessizliği kemanının tınısıyla bozan genç müzisyen, arkadaşlarına moral olurken sokaktan geçen vatandaşlar da bu anların tadını çıkardı. Duygusal parçaları kemanıyla icra eden öğrenci, sosyal medyada da takdir topladı.
“Evim gibi hissettirdi”
Gaziantep’ten Sivas’a üniversite eğitimi için gelen Ömer Faruk Bektaş, keman sesinin kendisine çocukluğunu hatırlattığını belirterek duygularını şöyle dile getirdi:
“Sivas soğuk bir şehir. İçimizi ısıtan nadir olaylardan biri yaşandı. Arkadaşlarımı ve beni derde soktu. Çok yetenekli bir arkadaşımız. İnşallah çalmaya devam eder ve güzel yerlere gelir. Yaşımız çok büyük değil ama çocukluğumuzu hissettirdi. Benim babam da eski bir müzisyendi. Çocukluk anılarım aklıma geldi. Burada evden uzaktayız. Evimize özlem içindeyiz. Evim gibi hissettirdi.”
“Türkiye’nin böyle gençlere ihtiyacı var”
Keman sesiyle duraksadıklarını ve duygulandıklarını ifade eden bir diğer öğrenci Erol Cılız ise şunları söyledi:
“Arkadaşımla buradan geçiyorduk. Gerçekten dikkatimizi çekti. Durduk ve izlemeye başladık. Çaldığı müzikler harika. İçimize oturan cinsten müzikler çalıyor. Türkiye’nin böyle gençlere ihtiyacı var. Sanatın bu şekilde sunulması Türkiye adına çok güzel bir gelişme. Keman çalan arkadaş içimizi çok ısıttı. Final sınavlarından önce bize de moral oldu.”
Sivas’ta yaşanan bu duygu dolu anlar, sanata duyulan özlemi bir kez daha gözler önüne serdi.
Sivas’ta bir öğrenci yurdunda kalan gencin kemanla çaldığı melodiler, hem yurttaki öğrencilerin hem de yoldan geçenlerin dikkatini çekti. İzzeddin Keykavus Erkek Öğrenci Yurdu’nda eğitimine devam eden bir öğrencinin odasının penceresinden yükselen keman sesi, kısa sürede… pic.twitter.com/43TmO4bf1g
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) June 1, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler