

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2025 yılının Ocak-Ekim dönemine ilişkin havalimanı yolcu istatistiklerini açıkladı.
Nuri Demirağ Havalimanı’nda Yolcu Sayısı Yüzde 23 Arttı!
Verilere göre Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yolcu trafiğinde dikkat çeken bir artış kaydetti.
2024 Ocak-Ekim döneminde 351 bin 807’si iç hat, 4 bin 624’ü dış hat olmak üzere toplam 356 bin 431 yolcuya hizmet veren Nuri Demirağ Havalimanı, 2025 yılının aynı döneminde bu rakamları önemli ölçüde artırdı.
2025'in Ocak-Ekim döneminde havalimanını 431 bin 175 iç hat, 6 bin 342 dış hat yolcusu olmak üzere toplam 437 bin 517 kişi kullandı. Böylece yolcu sayısında yaklaşık yüzde 23’lük bir artış yaşandı.
Havalimanındaki artan yolcu trafiğinin, hem iç hat seferlerinin düzenli devam etmesi hem de bölgenin turizm ve iş seyahatlerindeki hareketliliğinin yükselmesiyle bağlantılı olduğu değerlendiriliyor.
Yetkililer, yolcu sayısındaki bu artışın Sivas’ın ulaşım altyapısına olan talebi yansıttığını belirterek, havalimanında hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

