Reklam
Reklam
blank

blank
  • ANASAYFA
  • KURUMLAR
  • Sivas Devlet Hastanesi’nden Ne Doktorlar Memnun Ne de Hastalar

Sivas Devlet Hastanesi’nden Ne Doktorlar Memnun Ne de Hastalar

blank
dok
blank
Haber Merkezi

Büyük umutlarla tekrar açılan Sivas Devlet hastanesinin ne doktorları memnun ne de hastaları... Doktorlar döner sermayeden para alamamaktan, hastalar ise yeteri kadar hizmet alamamaktan şikayetçi.

Sivas Devlet Hastanesi'nden Ne Doktorlar Memnun Ne de Hastalar

Döner sermaye almayan bir doktorun maaşı ortalama olarak 10 bin tl civarındayken, döner sermaye alan bir doktorun maaşı ise yaklaşık iki katı yani 20 bin tl yi buluyor.

Şuan yeni Sivas Devlet hastanesinde zorunlu hizmeti olan doktorların yanı sıra gönüllülük esasına dayalı olarakda bazı doktorlar görev yapıyor.

Döner sermaye alamadıkları için zorunlu hizmet eden doktorların dışındaki kalanlar bu durum karşısında artık seslerini yükseltmeye başladı.

Geçtiğimiz ay hastane açıldığında İl Sağlık Müdürlüğü imzası ile normalde en az 6 ay uygun görüldüğü taktirde ise 12 ay boyunca verilebilecek olan döner sermaye 1 ay verilebilir şeklinde yazıyla başhekimliğe ulaştırıldı.

Resmi olarakta bu durumun belirtilmiş olması nedeniyle doktorlar ise bu durumdan şikayet eder halde... Sağlık müdürlüğünün neden yasada belirtildiği şekilde en az 6 ay boyunca doktorlara döner sermayeden pay vermediği ise merak ediliyor.

Ayrıca bir çok branşta doktorların makina ve teçihazat eksiği nedeniyle bir çok tedavi ve ameliyatı gerçekleştiremediği de öğrenilirken bakanlık düzeyinde Sivas Milletvekillerinin talepte bulunarak Sivas'ın bu eksikliğini gidermesi bekleniyor.

Eczacı olan AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu'nun da hastaneye giderek poz vermek yerine bu vb konularla ilgilenip çözüme kavuşturmak için çaba sarf etmesi gerekiyor.

blank

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555