


İstanbul'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları hızla devam ediyor.
Murat Kurum İstanbul depremi sonrası hasar tespit çalışmalarındaki son durumu açıkladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Bakan Kurum, 39 ilçede yürütülen incelemelerde toplam 8 bin 367 binanın değerlendirildiğini belirterek, 7 bin 113 binanın hasarsız, 437 binanın ise az hasarlı olduğunu duyurdu. En fazla ihbar alınan ilçeler ise Bahçelievler (1171), Esenler (995), Küçükçekmece (937), Bağcılar (581) ve Avcılar (495) olarak sıralandı.
Açıklamasında depremin ardından hızlı bir şekilde sahaya indiklerini vurgulayan Kurum, "İstanbul depremlerinin ardından 39 ilçede başlattığımız hasar tespit çalışmalarımıza göre şu ana kadar 8 bin 367 binayı inceledik. 7 bin 113 binanın hasarsız, 437 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte gerekli adımları atacağız" ifadelerini kullandı.
Yetkililer, çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyuna detaylı bilgi verileceğini ve gerekli önlemlerin hayata geçirileceğini belirtti.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler