Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • EKONOMİ
  • Mehmet Şimşek: “Yıllık enflasyon 47 ayın en düşüğünde”

Mehmet Şimşek: “Yıllık enflasyon 47 ayın en düşüğünde”

blank
düşüğüs
blank
Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasası Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Şimşek: “Yıllık enflasyon 47 ayın en düşüğünde”

Şimşek, TÜİK’in açıkladığı ekim ayı verilerine göre yıllık enflasyonun 47 ayın en düşük seviyesine gerilediğini belirterek, “Önemli olan, enflasyonun kalıcı olarak hangi yöne gittiğini görebilmek” dedi.

Bakan Şimşek, konuşmasında fiyat istikrarı, bütçe disiplini ve kayıt dışılıkla mücadele konularına dikkat çekti. Ekonomi yönetiminin hedefinin, sürdürülebilir büyüme ve kalıcı dezenflasyon olduğunu vurguladı.

“Tasarruf ve bütçe disiplini önceliğimiz”

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bütçe disiplinine büyük önem verdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yıllık enflasyon geriledi. Geçen dönemde bütçe 100 lira ise 109 lira harcamışız. Şimdi 100 liranın tümünü harcama disiplini uygulayarak harcatmıyoruz. Tasarruf genelgesini yürürlüğe koyduk. Vergi toplamada daha etkin uygulamaları hayata geçirdik. Vergi ödemelerini önemsiyoruz.”

Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin ekonomi programının temel taşlarından biri olduğunu vurguladı.

“Cari açıkta ciddi iyileşme var”

Bakan Şimşek, cari açığa ilişkin değerlendirmesinde de şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde cari açıkta ciddi bir iyileşme var. Hatta tasarruf olarak altını ayırırsanız, geçen sene cari fazla verdik. Türkiye’de altın hariç cari açık vermeye devam ediyoruz. Ancak bu alandaki dengelenme, programımızın doğru yönde ilerlediğini gösteriyor.”

“Sermaye piyasalarının rolü artacak”

Kongrede yaptığı konuşmada sermaye piyasalarının ekonomik istikrar açısından önemine de değinen Şimşek, “Sermaye piyasalarına büyük sorumluluk düşüyor. Piyasaların derinleşmesi, yatırımların sürdürülebilir şekilde finansmanını sağlayacaktır” dedi.

Bakan Şimşek, ekonomide yapısal reformların süreceğini belirterek, enflasyonla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör

blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555