
MEB 81 ile yazı gönderdi.. Yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte okullarda 2 Şubat Pazartesi günü ikinci dönem için ders zili çalacak.
MEB 81 ile yazı gönderdi! Okullarda ikinci dönemin ilk dersi bu konu olacak!
Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci dönemin ilk haftasında tüm okullarda bayrak sevgisi, birlik ve ortak aidiyet bilincini güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapılmasına karar verdi. Bu kapsamda 81 ildeki tüm okullara resmi yazı gönderildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2025–2026 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi, milli ve manevi değerleri merkeze alan eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla başlayacak.
2–6 Şubat tarihlerini kapsayacak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla gönderilen yazı doğrultusunda, 2–6 Şubat tarihleri arasında resmi ve özel tüm okul ve kurumlarda bayrak sevgisine yönelik etkinlikler düzenlenecek.
Bu süreçte öğrenciler;
-
Türk bayrağının tarihi, milli ve manevi değeri hakkında bilgilendirilecek,
-
Okul binaları Türk bayraklarıyla donatılacak,
-
Resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmaları, sergiler ile sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek.
Amaç: Birlik ve aidiyet bilincini güçlendirmek
Açıklamada, yürütülecek çalışmaların Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğrencilerin milli, manevi ve kültürel değerlerle bütünleşmiş bireyler olarak yetişmesine katkı sunmasının hedeflendiği belirtildi.
Bu çerçevede etkinliklerin;
-
“İstiklal Bayrakla, İstikbal Maarifle” anlayışıyla bağımsızlık ve eğitimin önemini vurgulaması,
-
“Yüreğimiz Bayrak, Geleceğimiz Vatan” yaklaşımıyla milli birlik ve vatan bilincini pekiştirmesi,
-
“Ay Yıldız Göklerde, Birlik Kalplerde” mesajıyla bayrağın birleştirici gücünü eğitim ortamlarında görünür kılması,
-
“Bayrakla Başlayan Okul, Birlikle Büyüyen Gelecek” vurgusuyla Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda güçlü millet idealini desteklemesi amaçlanıyor.
MEB, okullar, ikinci dönem, bayrak sevgisi, Yusuf Tekin, milli birlik, eğitim öğretim yılı, farkındalık çalışmaları
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




