Reklam
Reklam

Mansur Yavaş’tan ön seçim değerlendirmesi: İzliyorum

blank
mansyr
blank
Haber Merkezi

CHP’de cumhurbaşkanı adaylığı için ön seçim süreci tartışmaları sürerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olarak yarışa girmesi kesinleşti.

Mansur Yavaş'tan ön seçim değerlendirmesi: İzliyorum

Ancak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın son açıklamaları dikkat çekti. Daha önce ön seçime sıcak bakmadığını ifade eden Yavaş, “Tüm seçenekler masadadır” diyerek adaylık ihtimaline kapıyı araladı.

İmamoğlu’ndan Net Mesajlar

CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte katıldı. Partili milletvekillerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan İmamoğlu, “Bir karar vereceğiz. Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyerek büyük bir yolculuğa çıkacağız. Partimiz bu süreçte net bir tavır ortaya koydu. Rakibimiz büyük bir panik içinde, çünkü kendilerini rakipsiz sanıyorlardı” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’tan Dikkat Çeken Açıklamalar

İmamoğlu’nun konuşmasının hemen ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ön seçim kararına ilişkin yorum yapan Yavaş, “Söyleyecek bir şey yok. İzliyoruz. Masadaki diğer seçenekler her zaman gündemdedir, o kadarını söyleyebilirim” dedi.

Yavaş’ın bu sözleri, adaylık ihtimali konusunda kapıyı tam kapatmadığı şeklinde yorumlandı. Daha önce ön seçim kararını erken bulduğunu belirten Yavaş, yarışta yer almayacağını açıklamıştı. Ancak son ifadeleri, CHP içinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Toplantıya Katılmadı

Yavaş, CHP’nin toplantısına neden katılmadığı yönündeki soruya, “Özel bir sebebi olmasına gerek var mı? Biraz provoke bir soru. Bu toplantı daha önceden planlanmıştı. CHP’nin kuruluş yıldönümünde saat 15.00’teki toplantıya katılacağız” yanıtını verdi.

CHP’de ön seçim süreci ve parti içindeki gelişmelerin ilerleyen günlerde nasıl şekilleneceği merak konusu.

Haber Merkezi 

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555